Traineeship Business IT Consultant

Bouwen aan lange termijn samenwerking

Traineeship Business IT Consultant

Functie­omschrijving

In het Business IT consultant traineeship leiden we starters op de arbeidsmarkt in 16 maanden op tot volwaardig Junior IT consultant. In multidisciplinaire teams werk je aan échte klantprojecten, draai je mee in een volwaardige IT organisatie en ontwikkel je jezelf op zowel professioneel als persoonlijk niveau.

Solliciteer hier
Roblipsiusxgaransys 0085

Het traineeship start september 2022, waarna je meteen start in een project met één andere trainee. Dit doen we bewust, zodat we je intensief en geheel op maat kunnen begeleiden. In dit project ga je aan de slag met Microsoft Dynamics, Power Apps en het Power Platform en leer je alle ins en outs van deze tooling om in de toekomst met een goede rugzak vol technische bagage het juiste gesprek voeren met onze klanten. Daarnaast leer je consultancy vaardigheden, oftewel hoe je goed naar de klant luistert en de vraag achter de vraag kunt achterhalen, klantsessies leiden, gesprekstechnieken; alles wat je in huis moet hebben om een goede IT consultant te worden. Ook zorgen we voor ontwikkeling in de nodige communicatieve en commerciële vaardigheden om een goede basis te leggen voor het opvolgende jaar. Na de eerste vier maanden, heb je een evaluatiemoment, waarop wordt bepaald of je per januari 2023 met een vast contract in je zak definitief als aanstaand Junior IT Consultant aan de slag kan op klantprojecten. 

Wij zijn Garansys

Garansys is een gedreven IT- partner voor organisaties die stappen zetten in hun digitale transformatie. De digitalisering is in volle gang voor vrijwel elke organisatie. Wij dragen daarin bij door processen soepeler te laten lopen en de beleving bij mensen te optimaliseren. Daarvoor passen wij krachtige technologie toe en zetten we Microsoft Business Solutions in met gegarandeerd rendement. Zo helpen we onze klanten relevant te blijven in hun markt.  Vanuit projectteams leveren wij kort-cyclisch en in vaste sprints de IT-oplossing die de klant nodig heeft. Daarnaast willen we onze klanten graag inspireren met gave en nieuwe ideeën. Garansys is onderdeel van de bedrijvenfamilie Caesar Groep.

Sanne Groenhof, Business Consultant en begeleider trainees: "Ik vind het hartstikke gaaf dat ik mensen de schoolbanken heb zien verlaten, die na acht maanden al zelfstandig een sessie hebben met de klant en oplossingen voor de klant bedenken. Voor de volgende lichting ben ik weer op zoek naar slimme, leergierige trainees en hoop met jou hetzelfde resultaat te halen."

Danny Dikker, Junior IT Consultant (trainee lichting 2021): "Sanne is simpelweg met ons om tafel gaan zitten en heeft het traineeship op maat met ons ingericht. Op die manier krijg je echt wat jíj nodig hebt om succesvolle consultant te zijn."

Functievereisten

Minimale vereisten

In het traineeship is het natuurlijk belangrijk dat je beseft dat je bij lange na nog niet bent uitgeleerd. Een trainee staat open om zichzelf verder te ontwikkelen als volwaardig professional op de arbeidsmarkt. Dit begint al met zelf op de hoogte te zijn en blijven van ontwikkelingen in de markt, je kennis te delen met andere trainees en te durven vragen als je er zelf even niet uit komt.

Verder vragen we het volgende:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding, bijvoorbeeld Business IT & Management of Bedrijfskunde. We staan open voor mensen met een andere opleidingsrichting, als jij ons kunt overtuigen dat die opleiding relevant is;
 • Je hoeft niet te (kunnen) programmeren, we verwachten natuurlijk wel interesse in IT en tooling als Microsoft Dynamics, Power Portals en low-code oplossingen;
 • Een gezonde dosis motivatie en lef om aan te geven wat je wanneer nodig hebt om jezelf verder te kunnen ontwikkelen;
 • Een open leergierige houding, waarin je feedback durft te geven, maar ook te ontvangen;
 • Een abstract denkvermogen en affiniteit met het oplossen van (complexe) puzzels;
 • Een open houding en flexibiliteit waardoor jij je kunt aanpassen aan ons diverse portfolio aan klanten.

 

Wat bieden wij

Binnen het traineeship verwachten we dat je 40 uur per week beschikbaar bent. In de eerste vier maanden ontvang je een tijdelijk contract, waarna je na het GO-moment een vast contract ontvangt. Tijdens je traineeship ontvang je een bijbehorend salaris tot 2.500 euro en een vergoeding voor je reiskosten. Zodra je je traineeship afrondt, kom je bij ons vast in dienst, kom je in onze reguliere planning- en beoordelingscyclus en ontvang je een mobiliteitsvergoeding (mogelijkheid tot leasen).

Verder gelden de volgende arbeidsvoorwaarden zoals bij iedere medewerker:

 • 10% vakantiegeld en 26 vakantiedagen;
 • Een goede werkgeversbijdrage aan jouw pensioen en zorgverzekering;
 • Een laptop (vanaf vast contract de optie om er zelf één uit te kiezen);
 • Mogelijkheid tot het volgen van aanvullende opleidingen of studies;
 • Leuke uitjes, waaronder een jaarlijkse wintersport met onze eigen personeelsvereniging Julius.

Meer weten. Neem contact op met onze recruiter.

Upload jouw brief met CV via de sollicitatiebutton, je hoort dan snel van één van onze recruiters of laat simpelweg je gegevens bij ons achter. Heb je nog verdere vragen of wil je eerst even telefonisch kennismaken? Stuur onze recruiter Didier dan gerust een WhatsApp berichtje op telefoonnummer 06- 55 78 05 81 of contact hem per d.jabroer@caesar.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Aan het ongevraagd toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen dan ook geen enkele rechten worden ontleend.

Solliciteer hier