Een dag in het leven van een Application Developer

Een dag in het leven van een Application Developer

Onze mensen vertellen

In dit blog vertellen medewerkers van Garansys hoe hun werkdag er uitziet. Van .NET developers en testers tot business en accountmanagers. Ben je benieuwd wat zij voor werkzaamheden doen? Neem een kijkje in het dagelijks leven van deze medewerkers.

Vandaag is Maarten Botter, Application Developer, aan de beurt.

Inhoudelijke discussies over code

“Het grootste gedeelte van mijn werkweek ben ik bezig met programmeren én discussiëren over wat de beste oplossing is. Er zijn verschillende manieren om code te structureren en je moet altijd een afweging maken tussen wat snel af is, en wat later ook goed te onderhouden is. Discussies met het klantteam - dan heb ik het over scrummasters, architecten, business analisten, product owners, testers en developers -zorgen er uiteindelijk voor dat we ook echt de beste oplossing voor de klant bouwen. De ene keer stel ik de vragen, de andere keer beantwoord ik ze juist. Zo houden we elkaar scherp.”

 

 

De beste oplossing voor de klant

“Ik krijg de meeste energie van een werkweek waarin ik de oplossing vind die het beste aansluit bij de wensen van de klant. Het liefste werk ik aan nieuwe projecten, zodat ik de code vanaf begin af aan kan structureren en niet te complex maak. Zo zou iemand anders er later ook weer makkelijk mee verder kunnen. Dat is voor mij kwalitatief goede code opleveren.”

Maarten vertelt dat hij aan veel verschillende soorten projecten werkt. “Sommigen lopen al een langere tijd, en brengen uitdagingen van het verder gaan op en door ontwikkelen van andermans filosofie met zich mee. Een verandering op A kan impact hebben op D. Anderen zijn nieuw en bieden je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om het fundament zo goed mogelijk neer te zetten voor je collega’s en de klant. Ook zijn er projecten waar al een lang voortraject aan vooraf is gegaan en veel al is uitgedacht. Dat zorgt ervoor dat je je écht kunt concentreren op de code en de kwaliteit daarvan, zodat het exact doet wat er van wordt verwacht en klaar is voor de toekomst.”

 

Ontwikkelingsmogelijkheden

“Binnen Garansys heb ik een hele hoop doorgroeimogelijkheden, veel mogelijkheden qua technische en persoonlijke ontwikkeling en heel veel vrijheid. Dat is belangrijk voor mij en zorgt er ook voor dat ik graag wil blijven, ik heb perspectief. Ik heb afgelopen maanden erg veel geleerd van de professionals waar ik nu mee werk. Wat het uitdagend maakt, is dat er nooit een juist antwoord is. Je hebt alleen minder goede en betere antwoorden voor een probleem. Je moet het juiste antwoord kiezen en je moet dat kunnen verdedigen. Dit vind ik heel erg tof, juist door mijn keuzes te moeten verantwoorden aan anderen die mij daar dan op challengen, komen we tot de beste oplossing én leer ik daardoor zelf ook veel. Ik denk dat ik het goede werk en de goede werkgever heb gekozen omdat ik mezelf constant kan door ontwikkelen!”

 

Gedreven collega’s en een goede sfeer

“Vanuit Garansys wordt verwacht dat je wilt groeien en dat je die drive hebt. Mijn collega’s zijn net zo gedreven als ik – zo zitten we nu met het Azure team in een Hacknight serie waarin we met zijn allen de nieuwe techniek .NET MAUI verkennen. De sfeer bij Garansys is hartstikke goed, we grappen met elkaar, doen veel leuke dingen samen en maken goed gebruik van de Playstation op kantoor.”

Meer weten over werken bij Garansys of Maarten's nieuwe collega worden? Klik dan hieronder op de link Werken bij Garansys.

Werken bij Garansys