Van een traineeship naar een vaste functie als Business IT Consultant

Van een traineeship naar een vaste functie als Business IT Consultant

Onze mensen vertellen

In dit blog vertellen medewerkers van Garansys hoe hun werkdag er uitziet. Van .NET developers en testers tot business en accountmanagers. Ben je benieuwd wat zij voor werkzaamheden doen? Neem een kijkje in het dagelijks leven van deze medewerkers.

Vandaag is Danny Dikker, Business IT Consultant, aan de beurt.

Danny startte zijn Garansys-carrière met het Business IT Consultant traineeship. De overgang van het traineeship naar een vaste functie was volgens hem heel soepel. “Toen ik nog in het traineeship zat, werkte ik al voor een klant. Ik heb daar veel geleerd van de werkwijze van Wim. Hij werd een soort mentor voor de trainees.”

 

Wensen en functionaliteiten

Hoewel zijn werkweek divers is, zijn er een aantal taken die iedere week standaard terugkomen. “Ik ben veel bezig met de implementatie van nieuwe projecten, het opstellen van proof-of-concepts, maar ook met het beheer van bestaande projecten. Als consultant hou ik me bezig met wat de klant nodig heeft. Is hetgeen wat zij zeggen nodig te hebben, wel écht wat er nodig is? Ik achterhaal de wensen van de klant, breng de functionaliteiten in kaart, ga het gesprek aan en schrijf een advies of bevestiging voor de klant. Hierna gaan we aan de slag en bekijken we welke mogelijkheden er zijn binnen het Power Platform.”

Roblipsiusxgaransys 0082

Uitdaging en inspiratie

“Ik werk vanuit kantoor of thuis en als het de samenwerking bevordert, bezoeken we een klant. Zo presenteerden we onlangs een ‘customer engagement module voor een nieuw project. Samen met één andere partij werden we uitgekozen om te pitchen. Dit allemaal dankzij de inspanning van ons sales team.”

Hier krijgt Danny dan ook de meeste energie van, nieuwe uitdagingen. “De implementatie van nieuwe projecten inspireert mij meer dan het beheer van bestaande projecten. Ik ben heel leergierig en bij een nieuw project kun je meer nieuwe dingen proberen. De kaders bij bestaande projecten staan wat vaster.”

Voordeel en valkuil

Het voordeel van werken bij Garansys is tevens ook de valkuil, volgens Danny. “Je krijgt enorm veel vrijheid. Er wordt verwacht dat je initiatief neemt en zelfstandig aan de slag gaat. Als je meer een ‘volger’ bent, zul je hier niet snel op je plek zitten. Je hebt discipline nodig om daar mee om te kunnen gaan.”

Hij is standvastig en heeft een doel voor ogen, wanneer hem wordt gevraagd waarom hij bij Garansys blijft. “Ik ben een loyaal persoon en ga een commitment aan. Ik wil goed worden in wat ik doe en processen binnen Garansys verbeteren. Ik wil ervoor zorgen dat ik het verschil maak, voor mezelf én voor anderen.”

 

Meer weten over werken bij Garansys of Danny's nieuwe collega worden? Klik dan hieronder op de link Werken bij Garansys.

Solliciteer hier