Wim 25 jaar bij Garansys

Wim 25 jaar bij Garansys

Een bijzonder jubileum

Wim’s carrière kun je opdelen in twee stukken. De ene helft werkte hij als ontwikkelaar, de tweede helft heeft hij zich ontwikkeld naar business analist. Wim Kunz is dit jaar maar liefst 25 jaar in dienst van Caesar Groep en later Garansys!

Solliciteren via een tijdschrift

Wim studeerde HEAO – Bedrijfseconomie met richting Informatica (nu: Business Studies), aan de Hogeschool Inholland, waar hij in 1998 afstudeerde. Hij ging natuurlijk meteen op zoek naar een baan. En zoals dat in die tijd ging, deed hij dat via een tijdschrift. “Ik had in die tijd een abonnement op Intermediair, een maandblad met onder andere personeelsadvertenties. Daar zag ik een advertentie van Optimit, voormalig business unit van Caesar Groep. Ik mailde voor meer info en werd meteen uitgenodigd voor een gesprek. Het personeel was niet aan te slepen in die tijd.”

“Ik ging vrij snel aan de slag waarbij ik startte met een opleidingstraject. Hier kreeg ik alle beginselen geleerd van het ontwikkelen van software. Na twee maanden werd ik losgelaten bij de klant en mocht ik het zelf gaan doen. Ik werd aangenomen als junior applicatie ontwikkelaar bij Optimit. In 2007 maakte ik de switch naar Systeem Analist bij Caesar Projects en inmiddels ben ik business analist bij Garansys sinds de start van het bedrijf in 2009.”

 

Detachering vs projecten

Het grootste verschil tussen Optimit en Garansys is dat je bij Optimit gedetacheerd zat bij de klant. Bij Garansys wordt er gewerkt aan langdurige projecten bij hun klanten. “Bij Optimit zagen we elkaar eens in de maand op een avond voor technische updates. Je ziet elkaar veel vaker nu, bij Garansys. Als je toentertijd niet met een collega gedetacheerd zat, zag je elkaar bijna niet.”

Als business analist ben je een belangrijke brug tussen de ontwikkelteams en de klanten. “Klanten hebben een probleem en wij gaan het oplossen. We denken dit uit op papier en dit dragen we over aan de ontwikkelaars. Ondertussen hou ik een vinger aan de pols en ben ik de schakel tussen het team en de klant. Het voordeel is dat ik zelf ontwikkelaar ben geweest, daardoor snap ik wat er allemaal mogelijk is. Maar je hoeft mij nu niet meer te vragen om een oplossing te bouwen hoor, dat gaat me niet meer lukken ;-)”

 

Afwisseling en vrijheid

Waarom Wim dan al die tijd bij Caesar en Garansys is gebleven? “De afwisseling en vrijheid van mijn werk! Eigenlijk is geen week hetzelfde. Ik heb deadlines waar ik vrij ben om mijn eigen route te bepalen. Ik kan alles zelf inplannen en ook de werktijden zijn flexibel.”

Vaak werk je als business analist op meerdere projecten tegelijk. “Op dit moment heb ik drie projecten lopen. Ik werk op dit moment voor klanten zoals Vertom en Domein Roerende Zaken. Daarnaast doe ik nog wat kleine opdrachtjes tussendoor. Natuurlijk is analyseren onderdeel van mijn werk en hou ik mij daar veel mee bezig. Al enige tijd verdiep ik me ook in Power BI en werk ik tussen de projecten door aan dashboards voor onze klanten en voor Garansys. Ik vind het leuk om de data te visualiseren voor klanten.” Daarnaast begeleidt Wim ook junioren om hen een stap verder te kunnen brengen en is hij sinds kort bij de medezeggenschapsraad. “Dan heb ik ook nog iets aan mijn studie bedrijfseconomie, haha.” 

 

Afronden en opleveren van projecten

Het afronden en opleveren van grote projecten geeft Wim veel energie. “We startten in 2010 een project bij Woningborg. Een project wat we vanaf de grond af aan hebben opgebouwd. We hebben daar het hele primaire proces geautomatiseerd. Echt een heel leuk project waar ik vanaf het begin betrokken ben geweest als analist. Sommige klantcollega’s zie ik dus al 13 jaar, waardoor het soms net lijkt of ik daar in dienst ben.”

Natuurlijk zie je veel mensen komen en gaan als je zo lang in dienst bent. Er zijn altijd collega’s die je bijblijven. “De technische mensen waarmee ik heb samengewerkt hebben mij veel geleerd.”

Roblipsiusxgaransys 0082

Nieuwe generatie

Er werken best wat oudgedienden bij Garansys, waar Wim er één van is. “De nieuwe generatie is wat anders dan vroeger. Waar je in het begin van de 21e eeuw druk was voor een deadline, werkten we gewoon over en hoorde je daar ons niet over. Nu is het ‘oh dan compenseer ik dat vrijdag weer’. De nieuwe generatie zit wat meer op werk-privé balans. Daar kan de oude garde zeker nog wat van leren.” Was vroeger écht alles beter zoals ze weleens zeggen? “Nee joh ben je mal. Vroeger keek je anders tegen dingen aan, je bent jonger en het is normaal voor die tijd. Maar hoe tijden veranderen, verander je zelf ook.”

IMG 8264

“Ik zeg altijd: ik neem het leven zoals het komt. Waar de ene deur dicht gaat, opent weer een andere. Zolang ik leuke projecten kan blijven doen, de vrijheid en afwisseling kan behouden dan blijf ik hier nog wel even plakken!”

Op 4 september hebben we Wim's jubileum gevierd met taart, speeches, cadeaus en het plakken van de '25 jaar in dienst'-sticker op zijn karikatuur, die hier in het kantoor hangt. 

Meer weten over werken bij Garansys?

Werken bij Garansys