Een dag uit het leven van Joep

Een dag uit het leven van Joep

Onze mensen vertellen

In dit blog vertellen medewerkers van Garansys hoe hun werkdag er uitziet. Van .NET developers en testers tot business en accountmanagers. Ben je benieuwd wat zij voor werkzaamheden doen? Neem een kijkje in het dagelijks leven van deze medewerkers.

Vandaag is Joep van 't Land, .NET Developer, aan de beurt.

In 2023 ging ik aan de slag bij Garansys als .NET Developer. Op dit moment werk ik aan verschillende projecten voor onder andere het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Domein Roerende Zaken (DRZ). Mijn naam is Joep en vandaag neem ik je mee in een werkdag uit mijn leven.

 

De wekker gaat om 06.30 uur en dan ga ik mij meteen opfrissen en klaarmaken. Binnen een kwartier spring ik in de auto en kom ik tussen 07.30 en 08.00 uur op kantoor aan. Ik begin vaak vroeg. Ik vind het fijn om nog even te kunnen focussen voordat de meeste collega’s binnenkomen en ik kan daardoor de files vermijden.

 

Op maandag neem ik wat langer de tijd om mijn mail en Teams-berichten door te nemen, omdat ik vrijdag altijd vrij ben. Hierna klets ik nog even bij met een collega om alvast wat zaken door te nemen. Vanaf 09.00 uur beginnen alle stand-ups van de projecten. Op maandag heb ik er drie: twee van mijn projecten en één van team Azure bij Garansys. Hierin bespreken we waar we mee bezig zijn en wat er nog moet gebeuren.

 

Om 10.30 uur heb ik met Maarten en Sander het teamlead overleg. We hebben bij team Azure een gedeelde teamlead rol. Maarten richt zich op competentieontwikkeling en voert de planning en beoordelingsgesprekken binnen ons team. Sander houdt zich voornamelijk bezig met het ondersteunen van recruitment en voeren van sollicitatiegesprekken. Ik ben verantwoordelijk voor de cohesie binnen team Azure. Wij fungeren alle drie als buddies voor stagiaires en collega’s. In het overleg bespreken we welke acties er komende tijd op de planning staan, waar we kunnen verbeteren en hoe het loopt binnen het team.

 

Vanaf 11.00 uur rond ik de ochtend af met projectwerk. Dan heb ik even contact met de klant. Ze hebben deze ochtend net een test uitgevoerd en ze melden hun bevindingen. Tot aan de lunch ben ik bezig met het fixen van de bugs uit deze test.

 

Lunchtijd is om 12.00 uur en na het eten speel ik met collega’s nog een potje FIFA of gaan we poolen.

Dag in het leven van Joep

Tussen 13.00 en 15.00 uur heb ik geen afspraken en dus ruimte om aan mijn projecten te werken. Bij DRZ zijn we bezig met een herbouwproject voor een bestaande webapplicatie. Dit doen we in sprints, waarbij we nu de laatste fase in gaan. We zorgen er altijd voor dat de applicatie op een generieke manier gebouwd wordt, zodat het toekomstbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Vandaag ga ik verder met complexe validatie logica, waar we rekening moeten houden met rollen/rechten en de status van het object.

 

Om 15.00 uur ben ik bij de kick-off van een nieuw project. Bij dit project gaan we ook aan de slag om een verouderde applicatie te herbouwen. We beginnen met de functionele- en technische analyse. Dit project moet binnen twee maanden al opgeleverd worden, dus we kunnen de komende tijd lekker aan de bak!

 

Het einde van de werkdag nadert en om 16.00 uur rond ik alles af en pak ik mijn spullen weer in. Ik ga nog niet naar huis, want op maandag hebben we een vaste padelbaan gereserveerd. Samen met collega’s is het fijn om even stoom af te blazen na de werkdag. Een goed initiatief in het kader van vitaliteit én teambuilding.

 

Meer weten over werken bij Garansys of word je onze nieuwe collega? Klik hieronder op de button.

Werken bij Garansys