Als stagiaire werken bij Garansys

Als stagiaire werken bij Garansys

Onze stagiaires vertellen hierover

In februari begonnen Anwar, Kelly, Luca en Thom aan hun stage bij Garansys. Wij spraken hen na een maand om te kijken hoe het hen bevalt.

Anwar heeft een bekend gezicht binnen Caesar Groep. Hij liep al eerder stage bij Cloud Republic. “De eerste maand was weer zoals vanouds. M’n collega’s zijn aardig en behulpzaam. Het loopt gewoon lekker.” Ook Thom heeft het naar zijn zin. “De collegialiteit en betrokkenheid is heel tof. Iedereen is heel toegankelijk en bereikbaar.

Klasgenoten Kelly en Luca besloten om samen stage te lopen bij Garansys. Kelly vertelt: “De sfeer is heel open. Collega’s hebben oprechte interesse in wat voor opdracht ik ga maken.” Luca voelde zich al snel thuis. “Mijn eerste maand ging super snel. De gastvrijheid is heel verwelkomend.”

IMG 1109 Garansys

Anwar en Kelly werken aan een resourceplanningstool, een interne planningstool voor resourcemanagers. “Zo kunnen medewerkers op weekbasis toegewezen worden aan projecten. Hierdoor wordt er meer overzicht gecreëerd in kosten en tijd,” vertelt Anwar. Kelly voegt toe: “Ik vind het belangrijk dat je je eigen kant op kunt gaan. Die vrijheid heb je hier en er is ook genoeg ondersteuning wanneer daar behoefte aan is.”

Ook Luca en Thom werken aan dezelfde opdracht. Luca: “Er zijn twee systemen waar tickets worden ingeschoten (zowel door Garansys zelf, maar ook door de klanten). Garansys wil graag dat het inplannen van deze tickets geautomatiseerd wordt. Op dit moment gebeurt dat handmatig, wat nogal een foutgevoelig proces is omdat het overgeschreven moet worden.” Thom vertelt: “Het huidige systeem voldoet niet aan alle eisen en wensen. Sommige supporttickets worden later opgepakt dan het zou moeten. Het is een toffe opdracht, waar ik mijn eigen draai aan kan geven.”

De stagiaires hebben ieder hun eigen begeleider, waar ze erg enthousiast over zijn. “Maarten, Jorn, Hidde en Richard zijn onze begeleiders. Ik ben erg onder de indruk van hoe zij ons begeleiden en de kennis die zij hebben,” vertelt Anwar. “Het is fijn dat zij zo betrokken zijn,” zegt Luca. Thom vult aan: “Ik zie dat zij initiatief nemen om bepaalde dingen op te vangen. Ze komen met suggesties en goede adviezen.” Tot slot vertelt Kelly: “De begeleiders zijn best jong, maar zo vakkundig. Daar kijk ik echt naar op!”

Werken bij Garansys