Een dag uit het leven van Sander

Een dag uit het leven van Sander

Onze mensen vertellen

In dit blog vertellen medewerkers van Garansys hoe hun werkdag er uitziet. Van .NET developers en testers tot business en accountmanagers. Ben je benieuwd wat zij voor werkzaamheden doen? Neem een kijkje in het dagelijks leven van deze medewerkers.

Vandaag is Sander van der Bom, .NET Developer, aan de beurt.

Op maandag begint de werkdag om 09.00 uur met een stand-up voor het project waar ik momenteel mee bezig ben. Het halfuurtje daarna duiken we met het team dieper in de beheeractiviteiten. Na de stand-ups is het om 10.00 uur tijd voor een overleg met de developers binnen ons Azure-team. We bespreken de 3 C’s: de competenties van ons team, de cohesie binnen het team, en het commerciële aspect. Met Joep, Maarten en Arno ga ik na welke projecten lopen en wat er op de planning staat.

 

Om 11.30 uur eindigt de ochtend met het recruitmentoverleg van Team P&O (Caesar Groep), om te kijken hoe we ons Azure-team kunnen versterken. De lunchpauze begint om 12.00 uur. Vaak doen we een halfuurtje eten in de kantine, gevolgd door ofwel een frisse neus buiten of een potje FIFA op de PlayStation met collega’s.

 

Maandagmiddag staat in het teken van ontwikkelen en buddygesprekken. Binnen ons Azure-team zijn de senior developers gekoppeld aan een medior of junior als buddy. Ik heb twee developers onder mijn hoede en een stagiair. We bespreken de voortgang, uitdagingen en of ze bezig zijn met certificeringen. Om 13.00 uur heb ik eerst een buddygesprek met een developer.

Ik ben voornamelijk bezig met een groot project voor de overheid, waarin we met twee teams werken, in samenwerking met een andere partij. We hanteren de scrum-methodiek, wat developers de vrijheid geeft om zelf te kiezen aan welke functionaliteiten ze werken. Ik vind het een prettige werkwijze, want daardoor kan ik mij richten op de gebieden waar mijn interesse en expertise liggen.

 

Mijn specialisatie ligt bij database development en optimalisatie. Om 14.00 uur ga ik verder met het oplossen van performanceproblemen door database query’s te verbeteren. Ik duik in de source code, analyseer de query’s in Visual Studio en SQL Management Studio, en streef ernaar de laadtijden te verkorten door de query’s te herschrijven. Het analyseren van het probleem en hoe we dit op een zo simpel en goed mogelijke manier op kunnen lossen, daar krijg ik energie van.

 

Ik probeer drie dagen op kantoor te werken en twee dagen vanuit huis. We hebben één teamdag per week, soms bij ons op kantoor en soms bij de klant. Het betrokken zijn bij meerdere projecten spreekt me aan, zolang ik focus kan aanbrengen bij een bepaald project. De komende maanden heeft dit project mijn voornaamste aandachtspunt.

 

Na twee uurtjes ontwikkelen heb ik om 16.00 uur  nog  één buddygesprek met een developer. Rond 17.00 uur is het tijd om mijn spullen weer in te pakken en richting huis te gaan. Ik werk nu een tijdje bij Garansys en merk dat ik de combinatie van organisatorische taken, zoals overleggen, het buddy-systeem, recruitment, en natuurlijk het ontwikkelen zelf heel fijn vind. Het zorgt voor afwisseling en meer dan genoeg uitdaging.

 

Meer weten over werken bij Garansys of word je onze nieuwe collega? Klik hieronder op de button.

Werken bij Garansys