Voordelen dataverse

Algemeen

Voordelen dataverse

Data staat bij elk bedrijf centraal

Het geeft je inzicht in de historie en dagelijkse zaken, maar kan ook ingezet worden om de toekomstige resultaten te voorspellen. Wil je als bedrijf groeien, dan moet je gegevens vastleggen, analyseren, presenteren en rapporteren. De input moet zo actueel mogelijk zijn en daarom willen we snel en gemakkelijk toegang hebben tot deze gegevens. 

De voordelen van dataverse

Het ophalen van deze gegevens, afkomstig van verschillende apparaten, services, systemen, etc. is, wanneer je niet over de juiste tooling beschikt, lastig. Hier heeft Microsoft op ingespeeld en, als onderdeel van Microsoft Power Platform, Dataverse ontwikkeld. Dataverse stelt organisaties in staat om met elk type gegevens en elk type app te werken en de gegevens erin te gebruiken om inzichten te verkrijgen. Gegevens in Dataverse worden opgeslagen in een set tabellen. Een tabel bestaat uit een verzameling van rijen en kolommen. Elke kolom slaat een bepaald type gegevens op, denk hierbij aan naam, leeftijd, etc. Naast de standaardtabellen kun je ook organisatie specifieke tabellen maken.

 

Dat het nodig is om gegevens, die voor zakelijke toepassingen worden gebruikt, veilig op te slaan en te beheren begrijpen we allemaal. Belangrijker is de vraag: Waarom kies je voor Dataverse? We begrijpen deze vraag en lichten dit toe aan de hand van drie voordelen.

 

1. Eenvoudig werken met alle gegevenstypen

Gegevens uit meerdere systemen en apps bij elkaar brengen kost veel tijd als je per app of data-integratieproject een aangepaste implementatie moet doen.

Dataverse is zo ontworpen dat het kan werken met elk type gegevens. Rationeel, niet-rationeel, bestanden, afbeeldingen, zoekopdrachten en datalake. Dataverse biedt een referentiearchitectuur die bedoeld is om dit proces te stroomlijnen met een gedeelde gegevenstaal die zakelijke en analytische apps kunnen gebruiken.

Werken met Dataverse wordt ook makkelijk gemaakt doordat het een set visuele ontwerpfuncties bevat. Hiermee kun je, op een laagdrempelige manier, gegevens creëren, bewerken en gebruiken.

 

2. Eenvoudige beveiliging

Beveiliging van gegevens is cruciaal. Gegevens worden binnen Dataverse veilig opgeslagen. Toegang kan alleen gegeven worden wanneer dit gegeven wordt. Doordat de beveiliging op rollen gebaseerd is kun je de toegang tot tabellen (zowel op kolom- als rijniveau) voor verschillende gebruikers beheren. 

Dataverse gebruikt Azure Active Directory-Mechanismen voor idtable en toegangsbeheer om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de omgeving, gegevens en rapporten.

 

3. Eenvoudige analyses en rapporten

Om inzichten te verkrijgen in een organisatie kan, met behulp van analyse en rapportage, Dataverse gebruikt worden. Dataverse heeft de mogelijkheid om simpele grafieken en pagina specifieke rapporten te maken ten einde zakelijke acties te stimuleren.

Wens je een uitgebreide interactieve rapportage? Dan kun je Dataverse gebruiken met Power BI.

 

Daarom Dataverse

Dataverse is een gebruiksvriendelijke, gemakkelijk te beheren, compatibele, veilige, schaalbare en wereldwijd beschikbare dataservice. Het stelt bedrijven in staat stelt om met elk type gegevens en elk type app te werken en deze gegevens te gebruiken om inzichten te verkrijgen en zakelijke acties te stimuleren.

Roblipsiusxgaransys 0009 Marjon

Meer weten? Neem contact op.

Marjon van Schaik

Business Development
06-10922020
m.schaik@garansys.nl