Digitale transformatie

Maritiem

Digitale transformatie

Maakt machine en mens productiever

IT is in eerste instantie bedoeld om standaard processen te automatiseren. Dat werkt efficiënter en verhoogt de (systeem)productiviteit. Bovendien krijgen daardoor de medewerkers de handen vrij. Zij kunnen hun capaciteiten inzetten op dat deel van het werk dat niet te digitaliseren is: menselijk contact. Dat maakt hen meer betrokken bij hun werk. Ze kunnen hun potentieel als mens en als organisatie beter benutten. En ook dat doet de productiviteit verder stijgen.

Smart solutions stellen mens en organisatie in staat om meer uit zichzelf te halen. Het Internet of Things, Machine Learning en Artificial Intelligence: het zijn stuk voor stuk slimme technologieën die het werk eenvoudiger maken. Standaard processen worden geautomatiseerd, data simpel beschikbaar gemaakt. Daardoor stijgt de productiviteit.

Meer betrokkenheid

Met paar klikken de juiste informatie op het scherm krijgen, of status en voortgang vastleggen zonder al te veel handelingen: dit bespaart veel tijd en werkt veel prettiger. Medewerkers zetten hun capaciteiten in op dat wat niet te automatiseren is: menselijk contact. Er komt meer ruimte voor eigen inbreng. Dat maakt medewerkers meer betrokken bij hun werk, de organisatie en hun klanten. En dat is ook nodig. De functionaliteit van producten en diensten lijkt steeds meer op elkaar. De commoditisering en globalisering slaat overal toe. Hoe kan een bedrijf dan nog het verschil maken? Juist de inzet, de betrokkenheid en de creativiteit van de mensen zijn heel belangrijk voor de organisatie. Slimme IT creëert de juiste omstandigheden, de mensen maken het verschil.

 

Hogere productiviteit

Uitgangspunt is altijd het doel van de klant: wat wil hij bereiken? Zijn dat stijgende marges? Dan worden smart solutions ingezet om efficiënter en productiever te werken. Een ‘smart solution’ maakt gebruik van de kracht van de technologie en platforms van nu. De combinatie van slimme technologieën levert kostenefficiënte IT-oplossingen. En menselijke emotionele intelligentie levert in dit geval niet alleen efficiëntere processen, maar ook meer gemotiveerde en dus productievere medewerkers op!

Roblipsiusxgaransys 0009 Marjon

Meer weten? Neem contact op.

Marjon van Schaik

Business Development
06-10922020
m.schaik@garansys.nl