Power Pages: de nieuwste toevoeging binnen het Microsoft Power Platform

Algemeen

Power Pages: de nieuwste toevoeging binnen het Microsoft Power Platform

Hoe werkt Power Pages nu precies? En wat zijn de nieuwste features binnen dit platform?

Power Pages is naast Power Apps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents de vijfde en nieuwste toevoeging binnen het Power Platform van Microsoft. Gebaseerd op de Power Apps portals is Power Pages (door)ontwikkeld als standalone product. Hiermee kun je snel professionele zakelijke websites maken, ontwerpen en beheren door middel van no-code/low-code. Maar hoe werkt Power Pages nu precies? En wat zijn de nieuwste features binnen dit platform? Als gecertificeerd Microsoft-partner nemen we je mee in deze nieuwste toevoeging.

Power Pages is het nieuwste lid van de Microsoft Power Platform-familie. Met Power Pages kun je sites bouwen door gebruik te maken van dezelfde opgeslagen data in de Microsoft Dataverse, die je gebruikt voor het bouwen van apps, workflows, rapporten en analyses met andere Microsoft Power Platform-componenten in je organisatie.

Microsoft dataverse

 

Wat is Microsoft Power Pages?

Power Pages is gebouwd op de basis van Power Apps portals en is een veilig, low-code software-as-a-service (SaaS) platform voor het maken, hosten en beheren van websites. Je kunt met Power Pages snel een website ontwerpen configureren en publiceren die feilloos werkt op alle webbrowsers en apparaten. Met Power Pages kun je werken wanneer je ervaren developer maar ook op basis van low-code kun je er gemakkelijk in werken.

 

What’s new?

Naast de geavanceerde ontwikkelingsmogelijkheden voor professionele ontwikkelaars is er een nieuwe low-code ervaring en zijn er diverse out-of-the-box templates. De belangrijkste nieuwe functionaliteiten binnen dit platform zijn een nieuwe design studio, een nieuwe templates hub en een nieuwe learn hub. Deze functionaliteiten zijn al beschikbaar als preview, en Microsoft streeft ernaar om deze komend jaar algemeen beschikbaar te maken voor iedereen. Volgens gebruikers is het grootste voordeel van deze nieuwe functionaliteiten dat je in de nieuwe design studio een mooi design kunt neerzetten zonder dat je een design expert hoeft te zijn.

 

Design studio

De nieuwe design studio maakt het makkelijker om een professioneel portaal op te zetten door middel van grotere flexibiliteit om lay-outs te ontwerpen en componenten toe te voegen en meer visuele controle. Daarnaast heb je in de templates hub toegang tot templates van volledig uitgeruste websites in de thema’s planning, registraties, het indienen van aanvragen en scenario's voor het volgen van de voortgang met beschikbare demo data. De learn hub is bedoeld voor verkennen van video's, documenten en andere bronnen die het maken van de gewenste website gemakkelijker maken.

Ben je benieuwd of Power Pages iets voor jouw organisatie is of wil je eens met ons sparren? Voel je welkom om contact op te nemen!

Rlxgaransys 2 0057 Michiel

Meer weten? Neem contact op.

Michiel Leenaers

Business Development
06-14688177
m.leenaers@garansys.nl