Microsoft Dataverse

Algemeen

Microsoft Dataverse

Stay Conntected

In de jaren 90 kwamen de eerste Customer Relationship Management (CRM) oplossingen op de markt. Selligent, Siebel, SAP, en later ook Microsoft Dynamics CRM kwamen beschikbaar met grote beloftes als: “360 graden klantbeeld”, “Integrated Sales & Marketing Solutions”, “Direct reports”, “integratie met Microsoft Outlook & Lotus Notes”.

Veel van de implementaties van bovengenoemde systemen duurden lang, waren duur en haalden het beoogde resultaat maar gedeeltelijk. De oorzaak lag voor een groot gedeelte in de integraties met andere systemen. Volwassen organisaties hebben vaak een aantal bestaande applicaties waar klant en bedrijfsdata in staat opgeslagen. Voor een succesvolle implementatie was een integratie met die systemen van groot belang. Die integraties kosten veel tijd en moeite. Security was ingewikkeld, veel integraties gingen met behulp van batches en de integraties gingen lang niet altijd 2 kanten op. 

Daarbij kwam, dat na de afronding van het implementatieproject, de omliggende systemen ook wijzigingen kregen, waardoor er veel onderhoud op de integraties moest plaatsvinden. Omgevingen met meerdere bronnen, gekoppeld door maatwerk data-uitwisseling, zorgden op termijn voor data vervuiling en meerdere versies van de waarheid bij rapportages.

De oplossing van Microsoft: Microsoft Dataverse

Microsoft zag dit probleem, ook haar eigen verschillende applicaties (Dynamics CRM, Navision, AX, Outlook/exchange) werkten niet naadloos samen, terwijl ze toch uit hetzelfde huis afkomstig zijn. De oplossing die Microsoft hiervoor heeft ontwikkeld, heet de Microsoft Dataverse.

De Microsoft Dataverse is een centrale database met bedrijfsdata, security, weergaves, reports en business rules. Deze Dataverse is beschikbaar als Software As A Serviceoplossing en is onderdeel van het Microsoft Power Platform.

Vanzelfsprekend gebruiken Microsoft Dynamics365 applicaties deze Dataverse. Standaard oplossingen binnen het Microsoft Power Platform zoals  PowerBI, Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents sluiten naadloos aan op dit platform. De Microsoft Dataverse heeft standaard connectoren naar meer dan 100 systemen van andere leveranciers, waardoor integratie van data kinderspel wordt.

 

Wat brengt de Microsoft Dataverse uw organisatie?

Uw applicatie voor uw proces voor uw klanten

Met behulp van de Microsoft Dataverse en het Power Platform kunt u uw bedrijfsprocessen en data onderbrengen in een robuust uitbreidbaar platform. De standaardoplossingen zoals Dynamics 365 voor Sales, Service, Marketing, Projects, zijn eindeloos configurabel om u het verschil te laten maken met uw concurrent. Daarbij zijn er ook maatwerk applicaties te maken, zonder dat u daar (schaarse) developers voor nodig heeft. Deze applicaties zijn zowel beschikbaar voor PC’s als voor mobiele devices. Rapporten, business logica en security zijn standaard geregeld.

 

Single Point of Truth

Met behulp van de Microsoft Dataverse kunt u uw klant en bedrijfsdata binnen één systeem opslaan. Met behulp van standaard connectoren koppelt u data uit andere systemen, alsof ze zich ook in de Dataverse bevinden. Uw integratie vindt plaats op database-niveau, niet op applicatie-niveau. Dat zorgt voor een “Single Point of Truth”, uw rapportages zijn eenduidig en gebaseerdop alle aanwezige of gekoppelde data.

Via de standaard OData API is de data uit de Dataverse ook eenvoudig beschikbaar te maken aan andere externe applicaties.

 

Security

De Microsft Dataverse regelt de security centraal voor gebruikers. Een uitgebreid rollen en rechtenmodel zorgt voor een compliant omgeving. De Microsoft Dataverse gebruikt de beveiligingstechnologieën van het Azure-Platform. Zowel bij opslag als bij de uitwisseling van data is alle data versleutelt. Door deze uitgebreide beveiliging kunt u toegang tot data goed beheersen terwijl u de creativiteit van “citizen developers” de vrije hand geeft. Immers de applicaties die zij ontwikkelen zullen nooit bij data kunnen die niet toegestaan is.

 

Schaalbaarheid en beschikbaarheid

Microsoft heeft de Dataverse ontwikkelt om schaalbaar te zijn naar elk niveau. Daarbij is de uptime van deze dienst meer dan 99,9%.

 

Auditing & Business rules

De dataverse beschikt over standaard functionaliteit waarmee wijzigingen en data toegang gelogd kunnen worden. Hierdoor beschikt u standaard over de mogelijkheid om te voldoen aan bijvoorbeeld privacy wetgeving. Ook beschikt de dataverse over de mogelijkheid voor het instellen van business rules op data niveau waardoor er meer ruimte is om applicatie onafhankelijk bedrijfslogica te beheren.

 

Nieuwsgierig naar Dataverse mogelijkheden voor uw organisatie?

Garansys realiseert oplossingen voor verschillende bedrijven met behulp de Microsoft Dataverse. We inspireren u graag met mogelijke toepassingen voor uw bedrijf en uw klanten.

Roblipsiusxgaransys 0009 Marjon

Meer weten? Neem contact op.

Marjon van Schaik

Business Development
06-10922020
m.schaik@garansys.nl