Monitoring om business processen

Maritiem

Monitoring om business processen

Te valideren en optimaliseren

Monitoring om business processen te valideren en te optimaliseren.

Garansys is vaak betrokken bij bewaking en monitoring op verschillende gebieden. In het verleden startte dit heel vaak bij het verkrijgen van inzicht in de stabiliteit van de systemen. Maar steeds meer zien we dat we deze mechanismen inzetten bij onze opdrachtgevers om businessprocessen te valideren en te optimaliseren. De komende periode delen we diverse artikelen omtrent monitoring en het nut daarvan. In onderstaande blog neemt collega Hugo ons mee in zijn kijk op monitoring.

De afgelopen maanden ben ik regelmatig in de pen geklommen om een aantal gedachten in een blog te delen. Vaak raak ik daarin onderwerpen aan waarbij ik zie dat branches van elkaar kunnen leren. Of zelfs dat we vanuit onze prive omgevingen dingen kunnen leren en toepassen in onze zakelijke wereld. Afgelopen week heb ik deelgenomen aan een maritieme conferentie waarin het onderwerp monitoring regelmatig aan de orde kwam. Monitoring, data of eigenlijk het al oude: meten is weten!

In mijn vrije tijd, klus ik graag. In en om het huis of aan mijn (oldtimer) jeep. Een kreet die iedere klusser kent is.. meten is weten! Je meet om te weten waar je je aanpassing moet gaan doen, je meet op het moment dat je de aanpassing gaat doen en…. Soms ook, als je nog geen professionele klusser bent; wat heb ik verkeerd gedaan en wat moet ik de volgende keer anders doen?

Ok, het Analytic Ascendancy model van Gartner, is 100% gelijk aan deze reeks redenen om te meten. Maar ik zie toch wel zeker parallellen.

Om te weten wat er speelt, moet je meten ofwel monitoren. Door de meetgegevens te verzamelen en deze data op een slimme manier te gebruiken kun je vervolgens voorspellingen doen of analyseren welke zaken je moet beïnvloeden om een voor jou gewenste uitkomst te bereiken. Welke uitkomst? Tja, feitelijk is de sky the limit. Wat moet ik veranderen om mijn proces beter te laten lopen? Wat moet ik veranderen om een beter resultaat te halen? Maar het start allemaal met meten is weten. In het volgende artikel gaan we dieper in op monitoring.

Roblipsiusxgaransys 0009 Marjon

Meer weten? Neem contact op.

Marjon van Schaik

Business Development
06-10922020
m.schaik@garansys.nl